Katılım Şartları ve Hakemlik Süreci

Kongrenin tek bir katılımcı için en fazla iki bildiri gönderimini kapsadığını unutmayın. Konferans yalnızca İngilizce yazılmış makaleleri kabul eder ve yayınlanır. Kongremizde sadece tam metin kabul edilecektir.

1) Daha önce yayınlanmamış ya da yayınlanmak üzere başka bir kongrede halen değerlendirmede olmayan ve her bir yazar tarafından onaylanan bildiriler değerlendirilmek üzere kabul edilir.
2) Üçüncü Uluslararası Mühendislikte İlerlemeler ve Yenilikler Konferansı (ICAIE), tek taraflı kör hakemlik süreci yürütür. Tüm çalışmalar öncelikle editör tarafından kongreye uygunluk açısından değerlendirilecektir. Uygun görülen bildiriler, bildirilerin bilimsel kalitesini değerlendirmek için en az iki bağımsız uzman hakeme gönderilir.
4) Baş Editör, bildirileri, yazarların etnik kökeninden, cinsiyetinden, uyruğundan, dini inancından ve siyasi felsefesinden bağımsız olarak değerlendirir. Yayına gönderilen bildirilerin adil bir şekilde çift taraflı kör hakem değerlendirmesinden geçmelerini sağlar.
5) Baş editör; yazarlar, editörler ve hakemler arasında çıkar çatışmasına izin vermez.
6) Editör, bildirilerin kabulü veya reddi ile ilgili nihai karardan sorumludur. Editörün kararı kesindir.
7) Editörler, kendilerinin veya aile üyeleri veya meslektaşları tarafından yazılmış olan veya editörün ilgilendiği ürün veya hizmetlerle ilgili olan bildiriler hakkındaki kararlara dahil olmazlar. Bu tür herhangi bir gönderi, kongrenin olağan prosedürlerinin tümüne tabidir.
Hakemler, gönderilen bildirilere ilişkin tüm bilginin, bildiri yayınlanana kadar gizli kalmasını sağlamalı ve yazar tarafında herhangi bir telif hakkı ihlali ve intihal fark ederlerse editöre raporlamalıdırlar.
Hakem, bildiri konusu hakkında kendini vasıflı hissetmiyor ya da zamanında geri dönüş sağlaması mümkün görünmüyorsa, editöre bu durumu bildirmeli ve hakem sürecine kendisini dahil etmemesini istemelidir.
Değerlendirme sürecinde editör hakemlere gözden geçirme için gönderilen bildirilerin, yazarların özel mülkü olduğunu ve bunun imtiyazlı bir iletişim olduğunu açıkça belirtir. Hakemler ve yayın kurulu üyeleri başka kişilerle bildirileri tartışamazlar. Hakemlerin kimliğinin gizli kalmasına özen gösterilmelidir.